Inkokta laxkuber med örtcrèmeSpara den örtcrème som blir över och servera till grillat kött. Supergott!

Ingredienser

  • laxfilé med skinn
  • 1 gul lök
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 strösocker
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 burkar kesella 10 % (à 250 g)
  • 1 naturell färskost
  • 1 krukor basilika
  • 1 krukor gräslök
  • 1 pressad citron
  • 1 ask smörgåskrasseInkokta laxkuber med örtcrème   1. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form. 2. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vattnet med lök, salt, socker, peppar och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och låt kallna. 3. Mixa kesella, färskost, basilika och gräslök i en matberedare till en slät, grön crème. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg hälften av crèmen i en spritspåse och resten i en skål. 4. Ta upp och låt laxen rinna av. Lägg den på ett serveringsfat. Spritsa örtcrème på varje kub. Garnera med smörgåskrasse och peppar. Servera med extra örtcrème

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.