1 ask
smörgåskrasseInkokta laxkuber med örtcrème 1. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form. 2. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vattnet med lök, salt, socker, peppar och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och låt kallna. 3. Mixa kesella, färskost, basilika och gräslök i en matberedare till en slät, grön crème. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg hälften av crèmen i en spritspåse och resten i en skål. 4. Ta upp och låt laxen rinna av. Lägg den på ett serveringsfat. Spritsa örtcrème på varje kub. Garnera med smörgåskrasse och peppar. Servera med extra örtcrème
Serveramed pasta eller ris. Garnera med dragon. Smula ner osten ochtillsätt crème fraiche och vatten. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Servera soppan med bröd. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Servera köttet med parmesankräm ochbulgursalladen. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan
Lägg i en form med olja och salt. hackad rödlök, fetaost och babyspenat över. Till detta serverade vi en sås gjord på crème fraiche, majonnäs, sweet chilisås, hackad färsk basilika, vitlök, olika goda kryddor
Själva tillagningen (att blanda allt) är ju inte särskilt tidskrävande men om du som jag inte är som blixten med kniven så tar finhackandet en liten stund
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås tillgrillat kommer här. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Men när det är sommaroch färskpotatistider nöjer jag mig medden näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.