) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Sänk värmen till medelvärmeoch låt puttra. Blanda rödcurry i kastrullen med den reducerade kokosmjölken, fräs under omrörning tills det bildas ännu mer olja
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamedrödcurryochkokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling ochrödcurry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölkenoch blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Pudra över curryoch strösocker och låt fräsa med en stund. Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god
Smaka av med salt ochcurry, beroende på hur starkt du vill ha det. Krydda med salt och svartpeppar. Serveras med pasta, färsk eller ”torkad” spelar ingen roll, lika gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.