Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Där åt vi torsdagstacos och njöt av världens bästa sällskap, i vanlig ordning. Nej, det blir som vanligt inte tacos, utan denna fredag bjuder jag istället på kycklinggryta med inspiration från det thailändska köket
Succé skulle jag kalla det. Det är inte “riktig” Padthai, utan mer vår variant av det hela. Padthai. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
Bryt av med alla Julmatsrester och gör nånting helt annat, Ginga chicken eller kyckling med ingefära, superenkelt recept på en asiatiskt rätt och hur gott som helst
1. Fried rice. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och tärna morötter och rättika och grovhacka vitkålen
Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig PadThai
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter. 2 ägg, uppvispade. 300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksås
Den fick rätt bra sting i sig, vilket jag älskar. 4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.