Stek champinjonera tills de får fin yta, lägg i den hackade rödlöken och svartkålen, stek tills svartkålen blivit mjuk, lägg i det stekta sidfläsket och ta av från plattan
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
UgnsstekTa upp och torka av. Hur många av er köper skinka av en bonde. Eller köper ni rimmad skinka eller ni kanske köper färdigkokt som bara behöver griljeras
Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Stekte några kantareller till och serverade med röd vinbärsgelé och vitlöksbröd. Potatisgratäng behöver kompletteras med starkare smaker, och den rökta fläskfilén var superb till och med den söta gelén
Brysselkål i halvor, stekt, röktskinka, stekta trattkanterller och riven ost. Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En fylld, benfri kotlettrad medröktskinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, röktskinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.