1400 g
ankbröst skivad chutney 300 g mangokött eller kakaofruktkött, hackat 1 st vitlöksklyfta hackad 1 tsk salt 0.5 dl äppelcidervinäger 110 g råsockerHäll alla ingredienser till chutneykrämen i en kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt koka ihop till krämig konsistens (cirka 25 minuter). Rör om då och då.
1 Servera
krämen rumstempererad tillsammans med grönsallad och det skivade köttet.
Varva kött med rimmat fläsk och lök så går det enklare att mala korvsmeten. Sätt på korvhornet på hushållsmaskinen eller kvarnen och trä på hela fjälstret
Skiva eller tärna avocadon. Riv serranoskinkan till strimlor och fördela ut över. Skrapa ur passionsfrukterna och ha ner i en mixer tillsammans med olivolja
Jag tycker att de är godast tillsammans med vitlöksbröd med örter och min hemgjorda aioli. Jag är inte överförtjust i vanliga räkor, men däremot rökta räkor, det älskar jag
eller annan valfri fisk. Jo det var gott det med, men som sagt var inte riktigt samma ändå. hamburgare, sallad, tomater, lite avokado, citron eller pressad potatis, löjrom och crème fraiche
Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, röktskinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.