Stekt havregrynsgröt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 19 dl vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 11 dl ströbröd (valfritt)
  • 12 msk smör att steka iMät upp havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp havregrynen och rör till en gröt. Låt havregrynsgröten sjuda i 2-5 minuter. Rör då och då. Du kan också laga havregrynsgröten direkt i tallriken i mikro eller plastburk. Låt gröten svalna. Sätt sedan in den i kylen att kallna så att gröten stelnar minst 40 minuter eller över natten. Värm en stekpanna och lägg i en liten klick smör eller margarin. Skär ut lagom bitar av gröten, forma grötbollar eller forma gröten till platta plättar. Vänd dem ev. i skorpmjöl (överkurs). Stek havregrynsgröten på båda sidor i smör eller margarin några minuter tills gröten fått färg och blivit varm. Servera den stekta havregrynsgröten direkt med socker och kall mjölk eller till stekt fläsk med lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.