1300 g
pangasiusfilé 1 st ägg 1 msk vetemjöl 1 msk ströbröd salt peppar smör eller margarin till stekning Ärtpuré: 3 dl gröna ärtor 1 st vitlöksklyfta liten 3 msk crème fraîche 0.5 dl parmesanost riven Servera med: potatis kokt sallad Det här behövs till 2 port:Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
1 Ärtpuré:
Koka ärtorna i lite vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och mixa ärtorna med pressad vitlök och crème fraiche till en puré. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis och en sallad till.
Servera fiskenmed potatis och ärtpuré samt klyftor av citron eller lime. Men det går ju självklart också jättebra att själv panera vit fiskfilémed ägg och ströbröd blandat med salt och peppar
En av de mest populära rätterna där var stektfiskmed kall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajennpeppar. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan,. Servera genast med pastan 150 g pasta. 2 - 4 gröna tomater
Låt stå i kylen en stund innan den serveras ihop medfisken. Tartarsås. 2 dl crème fraiche1 dl majonnäs1 dl boston gurka1 tsk senap1 tsk honungsaltsvartpepparvitlökspulverBlanda alla ingredienser i en skål
Här kommer en fiskrättmed en mild citronsås till som passar hela familjen. Häll matlagningsgrädde, vatten, det rivna citronsklalet och fiskbuljontärning i en kastrull
Fiskcurrymed äpple och broccoli. Vi äter för lite fisk. Lax medgrönt parmesantäcke. Den här varianten med spenat åt vi förra veckan med kokt potatis och en sallad med senapsdressing
Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans medfiskfonden eller buljongtärningen. Lägg ströbröd på en tallrik, salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet
Vänd fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Skär fisken i bitar. Blanda potatis, morötter och paprika med olja, salt och peppar i en ugnsfast form
4 900 g fast potatis Remoulad 1 förp pickles (à 390 g) 2 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap salt och peppar Fisk 600 g alaska pollock 2 msk smör eller margarin 150 g salladsärtor Lägg till i inköpslistan
Dela fisken i bitar och vänd i ströbröd blandat med salt och peppar. Skala och hacka ägget, och blanda med kapris, senap, parmesan, keso och crème fraiche
Skär av den gröna stammen på blomkålen. Servera genast fisken och blomkålsriset med taboulehsalsan. En stund innan du ska börja laga maten, ta ut fisken och låt den stå i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.