Stekt fisk med grön ärtpuré
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pangasiusfilé
  • 11 st ägg
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk ströbröd
  • 1 salt
  • 1 smör eller margarin
  • 13 dl gröna ärtor
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 13 msk crème fraîche
  • 10.5 dl parmesanost
  • 1 potatis
  • 1 sallad
  • 1300 g pangasiusfilé 1 st ägg 1 msk vetemjöl 1 msk ströbröd salt peppar smör eller margarin till stekning Ärtpuré: 3 dl gröna ärtor 1 st vitlöksklyfta liten 3 msk crème fraîche 0.5 dl parmesanost riven Servera med: potatis kokt sallad Det här behövs till 2 port:Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
  • 1 Ärtpuré: Koka ärtorna i lite vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och mixa ärtorna med pressad vitlök och crème fraiche till en puré. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis och en sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.