1

1

Chokladdrömmar

Chokladdrömmar

22 Maj 2019. 100 g smör. 1 msk vaniljsocker. 1 dl olja. 1 tsk hjorthornssalt. Sätt ugnen på 150 grader. 100 g smör. 1 msk vaniljsocker. 1 dl olja. 1 tsk hjorthornssalt
Stekt fiskfilé med lätt remouladsås

Stekt fiskfilé med lätt remouladsås

1 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1 msk matfett. 1 msk lättmajonnäs. 1 msk gräslök. 1 msk persilja. 1 tsk senap. Blanda minifraiche med majonnäs, ättiksgurka, kapris, gräslök och persilja i en skål
Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta

1. Sätt ugnen på 175 grader. Det tar cirka 1-1,5 timme. Bryn kycklingbenen i smör, salta och peppra. 2. Lägg i lök, vitlök och hälften av svampen, låt fräsa en stund
Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

11 st ägg. 11 msk vetemjöl. 11 msk ströbröd. 1salt. 1smör eller margarin. 13 dl gröna ärtor. 11 st vitlöksklyfta. 13 msk crème fraîche. 10. 1potatis. 1sallad. 1300 g pangasiusfilé 1 st ägg 1 msk vetemjöl 1 msk ströbröd salt peppar smör eller margarin till stekning Ärtpuré. 3 dl gröna ärtor 1 st vitlöksklyfta liten 3 msk crème fraîche 0. 1Ärtpuré
Seglarbullar

Seglarbullar

1130 g strösocker (1,5 dl). 140 g maizena majsstärkelse (0,75 dl). 11 vaniljstång. 1375 g mjölk, 3 % (3,75 dl). 130 g osaltat smör. 1570 g vetemjöl (9,5 dl). 13 g salt (0,5 tsk). 15 g malen kardemumma (1 tsk). 150 g jäst. 1250 g mjölk (2,5 dl). 1110 g smör, rumstemperatur. 155 g ägg (1). 1smält smör. 1strösocker. 1Vaniljkräm till seglarbullar90 g äggula (6) 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl) 1 vaniljstång 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl) 30 g osaltat smör. 1Vetedeg till seglarbullar570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 tsk) 130 g strösocker (1,5 dl) 50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 110 g smör, rumstemperatur 55 g ägg (1). 1Garnering smält smör strösockerVaniljkräm. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 15 minuter. Dela degen i 18 lika stora bitar och rulla ihop till bollar. Spritsa i vaniljkräm i mitten på varje bulle och grädda mitt i ugnen i 10 minuter
LCHF frukostbröd

LCHF frukostbröd

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 2 st ägg 2 dl vatten 2 dl ost , riven 2 dl pofiber 2 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 tsk brödkryddor 1 odefinierad salt 3 msk solrosfrön , eller sesamfrön Köp receptet Näringsvärde Kcal. 12 gram
Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar

1 dl socker. 1 tsk salt. 150 g smör, rumsvarmt. 13-15 dl vetemjöl. 100 g farinsocker. Knåda in vetemjölet, ta inte allt från början utan börja med ca 12 dl och lägg till om den känns kletig. 1 dl socker. 1 tsk salt. 2 ägg 150 g smör, rumsvarmt. 13-15 dl vetemjöl. 100 g farinsocker
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen i 8–10 minuter. 1 ½ dl mjölk. 1 krm salt. 1 ägg. 1 ½ dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker
Asiatiska kycklingköttbullar

Asiatiska kycklingköttbullar

13 dl kokosmjölk. 11. 12 msk currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat). 11 st ägg, stort. 11 dl ströbröd. 11 st lök, gul stor finhackad. 11 st vitlöksklyfta, liten finhackad. 11 msk rapsolja (att steka i). 14 portioner potatismos alt. jasminrisBlanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen
Chokladmuffins med chokladsås

Chokladmuffins med chokladsås

12 dl socker. 11/2 tsk bakpulver. 12 tsk vaniljsocker. 12 msk kakao. 12 dl mjöl. 11 liten nypa salt. 150 g smält avsvalnat smör. 1O’hoj Chokladsås. 12 ägg 2 dl socker 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl mjöl 1 liten nypa salt 50 g smält avsvalnat smör O’hoj ChokladsåsVispa ägg och socker med elvisp. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 15 min Pudra ev över florsocker innan servering
Persisk lammgryta a la Ulrika

Persisk lammgryta a la Ulrika

Ulrika Davidsson 1. 1 st Chilipeppar Röd. 1 kg Lammrostbiff. 1 msk Färsk ingefära. 1 tsk Salt Fint. 1 krm Svartpeppar Malen. 1 tsk Kardemumma Mald. 1 tsk Kanel Malen. 1 msk Ketjap. 1 msk Honung Flytande. 1 st tärningar Köttbuljong. 1 st Kanel Hel. 1 st krukor Koriander - färsk. 1 dl Yoghurt Naturell. 1 st Granatäpple