1. Sätt ugnen på 175 grader. Det tar cirka 1-1,5 timme. Bryn kycklingbenen i smör, salta och peppra. 2. Lägg i lök, vitlök och hälften av svampen, låt fräsa en stund
1130 g strösocker (1,5 dl). 140 g maizena majsstärkelse (0,75 dl). 11 vaniljstång. 1375 g mjölk, 3 % (3,75 dl). 130 g osaltat smör. 1570 g vetemjöl (9,5 dl). 13 g salt (0,5 tsk). 15 g malen kardemumma (1 tsk). 150 g jäst. 1250 g mjölk (2,5 dl). 1110 g smör, rumstemperatur. 155 g ägg (1). 1smält smör. 1strösocker. 1Vaniljkräm till seglarbullar90 g äggula (6) 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl) 1 vaniljstång 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl) 30 g osaltat smör. 1Vetedeg till seglarbullar570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 tsk) 130 g strösocker (1,5 dl) 50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 110 g smör, rumstemperatur 55 g ägg (1). 1Garnering smält smör strösockerVaniljkräm. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 15 minuter. Dela degen i 18 lika stora bitar och rulla ihop till bollar. Spritsa i vaniljkräm i mitten på varje bulle och grädda mitt i ugnen i 10 minuter
1 dl socker. 1 tsk salt. 150 g smör, rumsvarmt. 13-15 dl vetemjöl. 100 g farinsocker. Knåda in vetemjölet, ta inte allt från början utan börja med ca 12 dl och lägg till om den känns kletig. 1 dl socker. 1 tsk salt. 2 ägg 150 g smör, rumsvarmt. 13-15 dl vetemjöl. 100 g farinsocker
Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen i 8–10 minuter. 1 ½ dl mjölk. 1 krm salt. 1 ägg. 1 ½ dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker
13 dl kokosmjölk. 11. 12 msk currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat). 11 st ägg, stort. 11 dl ströbröd. 11 st lök, gul stor finhackad. 11 st vitlöksklyfta, liten finhackad. 11 msk rapsolja (att steka i). 14 portioner potatismos alt. jasminrisBlanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen
12 dl socker. 11/2 tsk bakpulver. 12 tsk vaniljsocker. 12 msk kakao. 12 dl mjöl. 11 liten nypa salt. 150 g smält avsvalnat smör. 1O’hoj Chokladsås. 12 ägg 2 dl socker 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl mjöl 1 liten nypa salt 50 g smält avsvalnat smör O’hoj ChokladsåsVispa ägg och socker med elvisp. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 15 min Pudra ev över florsocker innan servering