Hacka lök , kantareller ochsparris fint och stek sedan alltihop i smakfri kokosolja (alt. Hösten är på ingång och vad passar då bättre än en värmande soppa en kylig kväll med stearinljus
Soppa på grön sparrisochsparrisbroccoli, serverad med örtkrutonger. Någonstans känns det som att sparis numera hör påsken till, och färsk, importerad grön sparris syns numera i grönsaksdiskarna i stort sett året runt
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
tre broccolistånd med gulnade blommor och en ganska slak purjolök. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Den här smarriga mixade vitkålssoppanmed broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppamed ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.