testa nya recept

testa nya recept

  • 13 Recept
Äppelkaka med pepparkakskryddor

Äppelkaka med pepparkakskryddor

Förra veckan slog sötsuget till rejält här hemma och efter att vi slagit ihop våra matlagningshuvuden fick vi till en riktig tiopoängare att stilla det med kan ni tro
Lax med saffran

Lax med saffran

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Pajdeg. Kör allt i matberedare i några sekunder tills degen ser ut som stora smulor, tillsätt vatten och kör tills degen har format sig till en boll
Kirskålspaj

Kirskålspaj

av Lars Forslin, med massor av fakta och dessutom receptförslag. Jag äter gärna kirskålspaj. Nej, kirskålen är inte bara ett besvärligt ogräs i trädgården att sucka och svära över, ingalunda säger jag
Soppa på ogräs

Soppa på ogräs

Kirskål växer överallt. De är trädgårdskolonistens värsta ovän, den invaderar diken och trädgårdar med rasande fart
Fylld potatisrulle

Fylld potatisrulle

Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Högrevsgryta med smak från skogen

Högrevsgryta med smak från skogen

Jag kan inte få nog av grytor, det är gott, går att förbereda och går att variera i all oändlighet. I helgen blev det en bit högrev som fick bli bas tillsammans lite svart trumpetsvamp
Lax i kokos och currysås

Lax i kokos och currysås

Här kommer det ytterligare ett recept från boken 'Det goda Afrika' av Ove Pihl. Jag gjorde om originalreceptet lite för jag tyckte det
Rabarber och blåbärs kladdkaka

Rabarber och blåbärs kladdkaka

Igår testade jag en ny kladdis. Sååå god denna blev. Eftersom jag har mycket rabarber och blåbär så varför inte göra då en kladdkaka

Sparris och kirskål soppa med kuverbröd och pepparotssmör

Sparris och kirskålsoppakuverbröd och pepparrotssmörRecept för 4 personerIngredienser. En knippe grön sparris ( ca 12 st)12 st kirskålsblad med stjälk½ vitlöksklyftaEn bit Purjo ( ca 1 dl finhackad)½ dl Creme fraiche½ liter grönsaksfond (osaltad)2 dl vattensalt och peppar1