Förra veckan slog sötsuget till rejält här hemma och efter att vi slagit ihop våra matlagningshuvuden fick vi till en riktig tiopoängare att stilla det med kan ni tro
av Lars Forslin, med massor av fakta och dessutom receptförslag. Jag äter gärna kirskålspaj. Nej, kirskålen är inte bara ett besvärligt ogräs i trädgården att sucka och svära över, ingalunda säger jag
Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Jag kan inte få nog av grytor, det är gott, går att förbereda och går att variera i all oändlighet. I helgen blev det en bit högrev som fick bli bas tillsammans lite svart trumpetsvamp
Sparris och kirskålsoppakuverbröd och pepparrotssmörRecept för 4 personerIngredienser. En knippe grön sparris ( ca 12 st)12 st kirskålsblad med stjälk½ vitlöksklyftaEn bit Purjo ( ca 1 dl finhackad)½ dl Creme fraiche½ liter grönsaksfond (osaltad)2 dl vattensalt och peppar1