I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås med kyckling, citron ochsparrisoch efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Lägg sparrisoch broccoli på plåten. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp på en plåt med bakplåtspapper
Servera kycklingen med sparris, kokt potatis och gorgonzolasås. Pensla den avrunna sparrisen med olja och stek den hastigt så att den har kvar sin spänst
Även om jag använde mig av kyckling, purjolök och selleri som huvudingredienser i detta recept så tycker jag att det är roligt att experimentera med olika ingredienser för att variera både smaken på soppanoch dess näringsinnehåll, så känn dig fri att experimentera med receptet på egen hand och skriv gärna dina egna tips i kommentar fältet nedan
Egentligen hade jag tänkt göra denna från Arla, men som vanligt måste jag fundera vidare och testa. Till lunch har jag ätit resterna från en toppengod soppa vi åt igår
Om ni önskar så passar kycklingenochSparris. Under tiden lekte jag ihop Sparris. svalnat, tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Och så klart är min nya lekkamrat den svarta vitlöken med i leken. Guarkärnmjöl använder jag som redning för att det inte tass upp av kroppen och inte är lika skadligt som majsstärkelse men det går lika bra med maizena
Hacka lök , kantareller ochsparris fint och stek sedan alltihop i smakfri kokosolja (alt. Hösten är på ingång och vad passar då bättre än en värmande soppa en kylig kväll med stearinljus
Det går att göra soppan på bara kycklingbuljong istället för att koka ny kyckling i soppan om man bara vill dricka själva spadet med svampen och bären , då kan man dra ner på koktiden avsevärt också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.