Sallad på finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
I påskas blev det en soppa, en gratäng och en krämig sallad. På midsommar, som vid de flesta andra högtider, spelar maten huvudrollen för de flesta av oss
Ta upp sparrisbitarnamed hålslev och spara kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i portionsskålar och lägg lite sparrisknoppar i varje
Vad sägs om en grymt god grönärtsoppamed uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel. Vi tillbringar påskenpå landet och hittills har solen lyst med sin närvaro
Oavsett till vilken kosthållning du bekänner dig är detta en läcker, lyxig och ovanlig delikat soppa vars ingredienser och smaksättare balanserat varandra på ett ovanligt bra vis
Soppanserveradesmed ett glas kallt vitt vin. När du smakar av soppanmed salt, tänk på att den ska serveras med riven prästost som ökar på sältan - så ta det lugnt med saltet
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismedgrönsparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Ruccolasallad. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Häll på ungefär hälften av vattnet och lägg sedan över allt i en gryta. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Bryt av det nedersta påsparrisenoch koka lätt i saltat vatten. Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum
Högtider. Komplettera gärna med en fräsch grönsalladpå sallad, gurka och limeklyftor. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
Koka upp rikligt med saltat vatten, koka sparristopparna aldente, om du har fått tag på riktigt fin och färsk sparris så gör det inget om sparris nästan är rå, ta upp och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.