Garnera medsparristopparnaoch servera direkt. Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
Börja med att lägga kantarellerna i en skål med ljummet vatten så de mjuknar. Lägg upp på tallrik och toppa medsparristopparna, riven pecorino och gärna någon grön ört
Garnera medsparristopparnaoch servera direkt. Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
Fräste sparrisen, rödbetorna ochkantarellerna i en rejäl klick smör med bara lite salt. Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung
Skiva korven och häll över den till svampen samt hacka sparrisen i bitar och gör likadant med dem. Gör först och främst i ordning det som ska blandas i risotton då en risotto helst ska serveras med en gång när den är klar
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Nyttig soppamed blomkål och kokosmjölk är väldigt god och värmande. Soppan är lätt lagad trots den långa listan med ingredienser, där du hittar alla goda inhemska grönsaker som blomkål, morötter, palsternacka eller selleri
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.