Om en gillar nämnda kikärtsgryta kanske även denna böngryta medpasta vara något att testa. Rör om och koka i antal minuter som är angivit på pastapaketet
Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. Servera med en klick gräddfil, hackad paprika, majs, ev. Häll över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna förutom majs ochbönor
Häll av spadet från bönornaoch lägg i dem i soppan tillsammans med halloumin. Smaka av soppanoch krydda mer om så behövs (tänk dock på att halloumiosten är lite salt) samt tillsätt lite socker
Denna matiga cajunkryddade soppa, medbönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Skölj bönornaoch låt dem rinna av och tillsätt dem i soppan. Strimla basilikabladen och tillsätt det och tomattärningar i soppan precis innan servering
Späd sedan med valfri vätska. Lägg i pastan, köttfärssåsen ochbönor. (Jag har nästan alltid dessutom pasta i frysen eftersom jag tenderar att göra för mycket och jag ogärna vill kasta mat)
Stek på medelvärme i lite olja tills att löken och moroten mjuknat. När tomatsåsen ochpastan börjar bli klar tillsätter du de kokta svarta bönorna i tomatsåsen och låter dem bli varma
Servera soppanmed rågbrödskrutongerna och purén som tillbehör. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull vid sidan om, tillsätt färskosten och mixa buljongen slät, smaka av med salt
Bryn detta tillsammans med köttfärs och vitlök i en klick smör. Strimla lök och paprika. Pudra över mjöl, rör om och späd med tomater och buljong så det täcker
Sen låter jag det stå och småkoka medan vi äter frukost och när det är dags att bege sig mot arbete, förskola och skola så slår jag av plattan, men låter kastrullen stå kvar på spisen utan att göra nåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.