Pasta med tomatsås och svarta bönor
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 st morötter
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 msk valfria torkade örter tex. timjan, oregano, persilja
  • 10.5 tsk torkad chili eller sambal oelek
  • 11 msk tomatpuré
  • 14 dl krossade tomater
  • 15 dl kokta svarta bönor
  • 12 dl torkade svarta bönor som du blötlägger och kokar i förväg
  • 14 port pasta
  • 1 ev. lite pastavatten som redning till såsenSkala och finhacka lök och vitlök. Skär morot i små kuber. Stek på medelvärme i lite olja tills att löken och moroten mjuknat. Tillsätt buljong, örter, chili/sambal oelek och tomatpuré. Stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt koka i ca 5 min. Koka under tiden pastan. När tomatsåsen och pastan börjar bli klar tillsätter du de kokta svarta bönorna i tomatsåsen och låter dem bli varma. Häll ner den färdigkokta, avrunna pastan i tomatsåsen och rör runt. Tips! Om du vill ha en lite blötare sås kan du spara lite av pastavattnet och hälla ner i pastasåsen för att göra den krämigare.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.