Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Men som tur är så är jag inte tonåring nu och kan då alltså älska brysselkål. Receptet, men med några små förändringar, hittade jag på Under vårt tak och där hittar man massor av god mat och dessa tillagade efter Paleo
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sedan smöret i bitar, sirap och salt. Mixa ihop mandelmassa, smör, honung, kanel och riven muskot i en matberedare
Jag fick smaka på ett otroligt gott tomatbröd som var smaksatt med timjan och vitlök, otroligt gott. Receptet är enkelt och resultatet talar för sig självt
Stek lök och kyckling och häll ner de övriga ingredienserna. Rör ner persikorna och servera med ris. Vita servetter och ljus på en turkosblå duk ger ett väldigt fräscht utseende
Lotten blandar och ger. Rårakor är alltid gott och idag blev det en variant med persilja. tre normalstora potatisar (jag hade fina rödskaliga som jag rev med skal och allt)
Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och mozzarella, täckt av seranoskinka serverad tillsammans med en rödvinssky som smakar höst är inte helt fel en höstkväll när kylan smyger sig på
Fräs schalottenlök och ris i riklig mängd olivolja. olivolja. Var noga med att välja en riktigt god kapris och se till så att den är saltad, inte inlagd i vinäger
Låt koka ihop en stund, smaksätt med vinäger, basilika och salt/peppar. Ikväll har vi njutit av köttbullar och spagetti de luxe – Frikadeller i tomatsås med spagetti Till det serverades en god sallad med bla strimlad vitkål, tomater, granatäpple, salladsärtor mm + fetaost och en såååå god vinegrette, som vi alltid har ståendes i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.