Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål medkapris, salvia, citronoch brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Jag blev serverad glass smaksattmed brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Smaka av med salt. Skala och bryt isär dem för hand. Koka ihop vin, vinäger och lök. Se till att du har låg värme på spisen och vispa i smörtärningarna
Honungsglaserade rödbetor på en bädd av babyspenat med parmesan och rostade pinjenötter. Detta går såklart att äta som ensamrätt, men jag kan lova att det smakade utmärkt med en god köttbit till och lite rödvin i glaset
Klart för servering tillsammans med en citronklyfta. Det går även bra att förbereda rödbetorna dagen innan, och bara värma i micro eller i stekpanna med en klick smör
Rör samman med de övriga ingredienserna samt smaka av med salt och peppar. Servera med lite citron. Dela torsken i bitar och kör den i en kvarn eller food processor tillsammans med räkorna
) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksätt med lite pressad citronochcitronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Jag tycker att det är gott med pressad potatis till och toppar spättan med ett par klyftor citron. Jag panerade rödspättan och stekte den, fräste lite rödlök ochkapris i smöret ochserverade tillsammans med pressad potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.