Häll snabbt i englassmaskinoch fortsätt enligtglassmaskinens beskrivning. Enfavoritglass i repris är just vad detta inlägg kommer att handla om - min krämiga lakritsglassmedbrynt smör
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades medbrynt smör
Inlägget Chokladbollar medbrynt smör ochen nypa salt dök först upp på BakingBabies. Rulla sedan bollar i den storlek du vill ha, och garnera dem med det du är sugen på
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker menden här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron ochbrynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Alltså har jag gjort den här glassen på samma sätt som jag brukar, genom att vispa äggulor med socker för sig, grädde för sig, och sedan röra ner en smaksättning
För att göra de hela matigare kan rättenserverasmeden jordärtskockspuré. Vispa medansbottensatsen tar färg och ta det av plattan så fort det uppnått en mörkbrun färg
Servera medhavtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. havtornsglass. Häll den varma smeten över chokladenoch rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.