Jag blev serverad glass smaksattmed brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Hyvla kylskåpskallt smör tunt och täck kakan med det. Det går lika bra med frysta blåbär. Jag hade kvar egenplockade skogshallon från ifjol och det blir ju extra gott
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
det hela slutade med en god dessert med lite bäroch en kula vaniljglass, se bilden lite längre ner. Vi plockade lite bär från trädgården idag och tillagade en busenkel variant på inlagda syltade körsbär
Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinernaoch skär sedan bort resten av skalet och släng
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Servera gärna med sorbet ochbär. Vid servering, strö över farinsocker eller florsocker och bränn av dem med gasbrännare tills de har fått en knäckig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.