Ingredienser Fröknäcke Recept av Magnus Johansson här på wgs.se Friterad schalottenlök 2 st schalottenlökar 2 msk vetemjöl ägg 3 msk ströbröd Råbiff 300 g biff av innanlår olivolja, några droppar 2 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 5 cm selleristjälk salt peppar
Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
AVslutamed att vända i räkor och rom samt smaka avmed nymald svartpeppar och salt. Söndagslunchens förrätt blev ensvensk klassiker medenenkelliten tvist, i form avensmakrik ost
Förrätts tallrik medenbärsgravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagenoch toast medrensteksröramed sikrom på toppen
Vegansk h*ns, ris ochcurry the Jävligt Gott Way. Visst, fler slår sin egen bea än de som föder upp och slaktar sin egen ko, men väldigt många i dettaavlånga land köper sin bearnaise på burk i butiken
Smakrikt, sprött, salt ochberoendeframkallande. Funkar lika bra till tex frukostenmed smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska makenmed lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mittenavugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.