mårtenssons kök

mårtenssons kök

  • 67 Recept

Fläskkotletter med champinjoner i krämig grönpepparsås och blomkålsmos

Hej och hallå. Regnet har öst ner sedan efter lunch men det har varit ganska mysigt trots allt. Jag och barnen trotsade de tunga regndropparna och gick på en långpromenad som innehöll både lekplatsbesök och ett besök vid en sjö för att mata änderna – något som barnen tyckte var jättemysigt
Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

Goddagens. I söndags stod det asiatiskt på menyn, benfri fläskkarré var framtagen ur kylen och mina tankar fladdrade runt förstås – precis som vanligt
Köttgryta med morot, lingon och persilja!

Köttgryta med morot, lingon och persilja!

Hallojsan,. Grytor – är det något du lagar ofta. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Be om hjälp i köttdisken att mala kalvköttet eller mal det själv på fina skivan i köttkvarnen, helst 3 gånger
Grillade kamben med svensk coleslaw

Grillade kamben med svensk coleslaw

Koka kambenen i rejält saltat vatten i ca 30 minuter. Blanda gazelen till kambenen, ättika, mörksirap och kalvfond i en kastrull och låt koka ihop
Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Smöra en ugnsform. Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill
Skånsk potatis med rökt fisk

Skånsk potatis med rökt fisk

Skrubba potatisen och tärna ner den i mindre bitar. Hacka löken. Fräs potatisen rå i smör, när den börjar mjukna, tillsätt löken först
Korv med rotfrukter och senapscrème

Korv med rotfrukter och senapscrème

Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt och peppar 480 g ostwurst 1 msk smör eller margarin 2 dl matlagningsyoghurt 1 1/2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken