Smördegssnurror med grönkål, skinka och färskost
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g grönkål
  • 1/2 gul lök
  • 1 rulle smördeg (á 250g)
  • 100 g färskost med gräslök
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 äggDela grönkålen till små kvistar – skippa stammen. Skölj dem och klappa dem torra. Smält smör i en stekpanna och ha ner grönkålen. Låt den stekas sakta på låg värme så den blir mjuk och grön. Salta och peppra och låt det sedan svalna.Hacka gul lök och stek den mjuk i en stekpanna med smör.Rulla ut smördegen och dela den i två på bredden. Bred på ett lager färskost och fördela ut grönkål, stekt lök och skinka ovanpå. Rulla ihop de två rullarna från långsida till långsida och skär varje rulle till cirka 9-10 bitar. Fördela ut snurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda i 200°C på över- och undervärme i cirka 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.