1 äggDela
grönkålen till små kvistar – skippa stammen. Skölj dem och klappa dem torra. Smält smör i en stekpanna och ha ner grönkålen. Låt den stekas sakta på låg värme så den blir mjuk och grön. Salta och peppra och låt det sedan svalna.Hacka gul lök och stek den mjuk i en stekpanna med smör.Rulla ut smördegen och dela den i två på bredden. Bred på ett lager färskost och fördela ut grönkål, stekt lök och skinka ovanpå. Rulla ihop de två rullarna från långsida till långsida och skär varje rulle till cirka 9-10 bitar. Fördela ut snurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda i 200°C på över- och undervärme i cirka 15 minuter.
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Varva medfärskostoch vikta skinkskivor. Perfekt helgrätt och perfekt bjudrätt med allt i en gratäng. Jag älskar rotfrukter och det är speciellt gott såhär på hösten
Bred ut blandningen ovanpå skinkskivorna på omeletterna och rulla ihop. 1salt och peppar. 1120 g kokt eller rökt skinka. 1150 g Philadelphiaost eller annan färskost. 1salladsbladVispa ihop äggen med vispgrädde/majonnäs och salta och peppra lite. 1Stek i omgångar i smör eller kokosfett och lägg upp omeletterna på tallrikar eller en stor bricka. 1Blanda Philadelphiaosten med majonnäs och olivolja. 1Skär rullarna i bitar och servera med salladsblad
Har varit sugen på att göra rullader sedan jag för någon månad sedan var inne på Åsas blogg och såg ett smarrigt recept på rullader fyllda med ost ochskinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.