Julmingel

Julmingel

Höstig Janssonpaj

Höstig Janssonpaj

300g stekt blandsvamp (600g ostekt). 6 stora potatisar. 1 gul lök. 55g hummeransjovis. 1 rulle färdig smördeg recept på pajdeg
Glacerade revben till julig smak

Glacerade revben till julig smak

1. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Ha ner grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten
Janssonrösti

Janssonrösti

1. Riven potatisen på de stora hålen på ett rivjärn. Riv den gula löken. Hacka matjessillen. 2. Vispa ihop ansjovisspad med vispgrädde, ägg och kryddor
Janssonpiroger

Janssonpiroger

300g potatis. 0,5 dl riven gul lök. 1/2 ask ansjovis. 1 ägg (häften till pensling). 1 msk vispgrädde. salt, peppar