Buffé Jul

Buffé Jul

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

  500 g Falukorv Välj en god sort med hög kötthalt. 1  50 g Lök (gul). 1  500 g Passerade tomater Eller 4 msk tomatpuré
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Krämig Janssons frestelse

Krämig Janssons frestelse

1,2 kg god potatis i fina strimlor. 13 små gula lökar, hackade. 150 gr smör. 13 dl grädde. 13 dl mjölk. 11 msk strösocker
Karamelliserad brieost | Köket.se

Karamelliserad brieost | Köket.se

Brietårta, ca 20 cm 2 dl honung, flytande 1 dl torkade aprikoser, hackade 0,5 dl valnötter 0,5 dl pistagenötter, hackade 1 msk rågmjöl
Matjessill med japansk twist

Matjessill med japansk twist

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 dl pankoströbröd 1 msk svarta sesamfrön 3 st salladslökar 100 gram smör 1 msk Kikkoman Sojasås 1 st Citron 4 st ägg , hårdkokta 400 gram matjesillfilé Köp receptet
Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze