Krämig gubbröra Smaka av med salt och peppar. matjesfiléer, tärnade (eller ansjovis om du föredrar det). 1potatisar, kokta och tärnade Svt
Gubbröramed lite av ansjovislagen om du vill ha gubbröran lösare samt mer salt och smakrik. Kan även smakas av med lite vitpeppar om man vill receptfavoriter.se
Gubbröra à la Per Morberg 4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar www.koket.se
Ugnsbakad avokado med ägg och rökt lax Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats. Ingredienser. 4 stora avokador. 8 små ägg 56kilo.se
Gubbröra med brynt smör och kavringsmul 125 g ansjovis 2 ägg 3 potatisar 1 dl majonnäs 0,5 dl crème fraîche 0,5 dl dill, finhackad 0,5 dl gräslök, finhackad www.koket.se
Gubbröra med rökt lax Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och garnera med hackad rödlök och gräslök vid servering. Skala potatisen www.carolineikoket.com
Smördegssnurror med grönkål, skinka och färskost Hacka gul lök och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Fördela ut snurrorna på en plåt med bakplåtspapper www.landleyskok.se
Snittar med julskinka Börja med löken. Blanda senap och crème fraiche och smaka av med salt. Bred senapskrämen på brödet, lägg på sallad och skinka och toppa med den picklade löken Svt
Pepparrotsägg med matjessill och syrad lök 75 g philadelphiaost. 3 tsk riven pepparrot. 6 hårdkokta ägg . 1 förpackning hela matjesfiléer, 200 g. dill www.carolineikoket.com
Krämig sillsallad - insalata russa 6 potatisar (medelstora) 2-3 morötter 150 g frysta ärtor 2 förp 5-minuterssill 1 rödlök (liten) 3-4 saltgurkor 4 ägg, hårdkokta 0,5 citron, saften 1 tsk dijonsenap ca 3 dl majonnäs salt peppar www.koket.se
Citronpeppargravad lax Gnid in laxen med sockerblandningen och strö över dill. Skär i skivor och garnera med citron. Putsa laxen fri från ben och frys in i ett dygn Hemmets Journal
Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök Vispa upp äggvitorna med en gaffel. Krydda med svartpeppar. Servera gärna med bröd. Portioner. 4. 2 skivor kallrökt lax Samtal kring middagsbordet
Krämig kycklinggryta med Grana Padano 600 g kycklinglårfilé, med skinn på (eller kycklingbröstfilé) salt 0,5 tsk svartpeppar 1 gul lök, hackad 1 klyfta vitlök, hackad smör (till stekning) 2 dl vitt vin (torrt) 3 dl grädde 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad 5 kvist färsk timjan 100 g GranaPadano, finriven ris (eller pasta till servering) www.koket.se
Krämig risotto med svamp och grana padano 400 g svamp 1,2 l kycklingbuljong 1 klyfta vitlök 1 schalottenlök 3 dl carnaroliris 1,5 dl vitt vin 100 g granapadanoost, riven smör olivolja salt svartpeppar färska örter www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.