Smör och kärnmjölksost à la Sayan Isaksson
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l vispgrädde
  • 1 l gräddfil
  • Havssalt
  • 1 Vispa grädden tills det blir smör. Den ska separera från vätskan ordentligt men låt smör och vätska vara kvar i bunken.
  • 3 Tillsätt den spruckna gräddfilen till smöret och vispa ihop.
  • 4 Sila av vätskan (kärnmjölken) från smöret.
  • 5 Låt smöret rinna av i en finmaskig sil.
  • 7 När smöret runnit av, vispa upp det med elvisp till fin konsistens och smaka av med två ordentliga nypor havssalt.
  • 8 Om du förvarar det i kylen, blir det hårt. Då måste du tempertera det och vispa upp det igen, så gör en sats som du kommer använda samma dag. Bred på macka, bryn till annan matlagning, stek i det….. himmelskt gott.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.