1 Vispa
grädden tills det blir smör. Den ska separera från vätskan ordentligt men låt smör och vätska vara kvar i bunken.
3 Tillsätt
den spruckna gräddfilen till smöret och vispa ihop.
4 Sila
av vätskan (kärnmjölken) från smöret.
5 Låt
smöret rinna av i en finmaskig sil.
7 När
smöret runnit av, vispa upp det med elvisp till fin konsistens och smaka av med två ordentliga nypor havssalt.
8 Om
du förvarar det i kylen, blir det hårt. Då måste du tempertera det och vispa upp det igen, så gör en sats som du kommer använda samma dag. Bred på macka, bryn till annan matlagning, stek i det….. himmelskt gott.
Skiva löken och stek den mjuk. Servera med en god sallad. Skala potatisen och koka dem i 5 minuter. Häll i ca 1 dl grädde och låt puttra ihop. 4 gula lökar. 500 - 600 g blandfärs. 3 - 4 dl matlagningsgrädde
Här finns recept på getostsmöret, turkisk haydari och ketchupen som jag serverade till mina burgare. Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn ochmala själv, högrev är speciellt gott till färs
Sila mjölet på bakbordet och tillsätt salt. Ibland kan det vara lite svårt att få tag på ramslök. Smält smöret i en stekpanna, lägg i raviolin vänd runt och servera med riven parmesan och färsk ramslök
Använd en potatisstöt och mosa potatisen tillsammans med smöret. Jag hade kanske tänkt mig smörstekt sparris eller en tomathalva med örtkrydda, men köpte helt klart det andra konceptet med ett tillägg av fläskkött
Stek plättarna i smör, använd ca. ) Det är skön-lördag, småstädning, lång- brunch och lunk. Kanske inte det mest hälsosamma man kan gaffla i sig en lördagmorgon, men det måste ju inte alltid vara det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.