Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor. Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg.
Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och saffran. Koka 5 minuter. Tillsätt Milda Mat och koka upp på nytt.
Grovhacka tomaterna och lägg ner dem i grytan. Smula i timjan.
Skär fisken i bitar och lägg i den tillsamman med musslorna. Sjud sakta tills fisken är genomkokt.
Tillsätt räkorna. Hetta upp grytan, men koka inte, då blir räkorna sega. Smaka av med salt och peppar.
Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget, när bubblorna slutat bubbla – mjukfräs vitkål, aprikoser och lök
Fisk ochskaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation. Se till att koka grönsakerna lagom mjuka ochblanda ner fisk och skaldjur sist
Gremolata är en italiensk röra som oftast består av citronzest, vitlök och persilja. Här har jag strött över denna goda röra på stekt fisk och serverat det med pressad potatis och mild citronsås
Denna grytan provlagade vi i Smögen i våras och den blev snabbt en favorit hos oss. Det ser lite svårare ut än vad det är eftersom den innehåller en del ingredienser, men det är väldigt få moment när du lagar den
Skala potatisen och koka dem mjuka. Detta är rena rama lyxmaten från tiden man gick i skolan. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon. Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek
Köttbullaroch mos. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.