Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång. Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla
Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlor med tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Nu, nu är det äntligen dags för årets första semlor. Innan jag var så pass van att baka utan vanligt mjöl och grädde så var detta en av mina första utmaningar
Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt. glutenfriasemlor,. Det har renande egenskaper för kroppen och kan användas om man är dålig i magen till exemel
När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp. För min del får det gärna uppmärksammas något hela tiden, och jag tar mer än gärna varje tillfälle i akt att fira något
Lägg samman semlorna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. I mina ljuvliga semlor hade jag en ekologisk mandelmassa sötad med honung
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Klassiska Semlor. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Pensla de färdigjästa bullarna med lite ägg och grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca
Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.