Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Semlormed chokladkräm och nougatrippel. Rulla dem runda och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper. Vill man kan man pensla bullarna med lite mjölk eller uppvispat ägg före gräddning, men det är inget måste
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Klipp ett triangellock med sax. Själva mandelmassan gör jag om jag inte har mandelmassa hemma genom att mixa likadelar mandelmjöl och strösocker och blandar i lite äggvita för att få en lagom konsistens
Jag är egentligen inget större fan av semloroch har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu för tiden kan du åka direkt till en mataffär och köpa färdiga förpackningar med såväl släta bullar som mandelmassefyllning, ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill göra semlor från grunden
De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Pensla degen med uppvispat ägg. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.