1 florsockerSå
här gör du 1 timmar Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent. Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30–40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 eller 40 bitar och rulla till släta bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 7–10 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt 10–15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den ganska grovt. Skär toppen av bullarna och gröp ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken. Riv ner mandelmassan och arbeta till en slät smidig massa. Vänd till sist ner mandeln. Lägg samman semlorna: spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den täcker snittet och mandelfyllningen. Toppa med hatten och pudra florsocker över. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 11
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Häll i smält smör, salt, sirap och mjölet lite i taget. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.