Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Extra goda var dem tillsammans med mildas vaniljvisp. jag kanske borde ta en chillpill på det här med inläggning, syltning och "burkmat" 1 smockfullt hyllplan och 2 halvfulla
Päron kan med fördel kokas in och serveras som efterrätt i en mängd olika tappningar. Till jul gillar jag att koka in dem i en blandning av socker lag och vitt vin, smaksatt med saffran, vanilj och stjärnanis
Inlagda saffranspäron. Jag hade ett tråg med vanliga tråkiga lite hårda köpepäron liggandes hemma. Blev sugen på att lägga in dem med saffrans som fanns över sedan jul
Väldigt gott i alla fall och svårt att misslyckas med. God kväll. Snölyckan varade inte länge för som jag trodde kom regnet istället och nu är det bara slask ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.