Väldigt gott i alla fall och svårt att misslyckas med. SAFFRANSPANNACOTTA (4 port). God kväll. Snölyckan varade inte länge för som jag trodde kom regnet istället och nu är det bara slask ute
Ibland kan det dock räcka med något litet bara för att få det där söta, goda avslutet. Pannacotta är ett säkert kort och så här till jul smaksätter vi den självklart med saffran
Pannacottan kan vara smaksatt med vanilj eller nästan vad som helst. Men såhär i juletider gör jag den gärna alldeles gyllene saffransgul med ett tunt lager vackert röd gelé på tranbär eller lingon
Saffranspannacottamed björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Garnera med krossade pepparkakor och passionsfrukt. Saffranspannacotta. Du behöver4 personer2 gelatinblad5 dl vispgrädde1 paket saffran1/2 dl socker1 tsk vaniljsockerKrossade pepparkakorPassionsfruktGör såhärLåt gelatinet ligga i vatten ca 5 minuter
Jag är ensam vaken i ett tyst hus med tända ljus och nyhetsmorgon som sällskap. Ska snart börja med frukosten för jag räknar med att jag alldeles strax får sällskap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.