Tillsätt stekt fläsk och när den blir varm, tillsätt sötsur sås. [Sötsur sås]. Ta ut stekt fläsk stycken ur stekpannan och rengör stekpannan med ett kök papper (Man kan bara använda en annan stekpanna också)
Lagade Ku lao jou sötsurtfläskmedgrönsaker och ananas tidigare. Fixa konsistensen med mer vatten. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Sötsur sås1,5 dl ananasjuice 1 msk majsstärkelse 2 msk soja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk honung, flytande 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du inte vill ha så stark smak) 1 liten burk ananasringar, skurna i mindre bitar. Kött och marinad300 g fläskfilé 2 msk Mrs Cheng
Servera med osaltat Basmatiris. 500g fläskkött i strimlor. Blanda alla ingredienser och låt fläskköttet marienera i 10 minuter. Blanda 1msk maizena med 1msk vatten i en liten skål, ställ åt sidan. Häll av frityroljan från pannan men spara ungefär 1tsk olja, häll i såsen och låt puttra 2 minuter, lägg i fläsket och blanda runt i 2 minuter till. Garnera rätten med 1tsk rostade sesamfrön. 500g fläskkött i strimlor
Lagade Ku lao jou sötsurtfläskmedgrönsaker och ananas tidigare. Fixa konsistensen med mer vatten. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Jag har vidare ersatt den torkade och malda ingefäran med färsk, riven ingefära för mer umpff och autencitet i smaken, nu när vi till min stora glädje har färsk ingefära i så gott som alla affärer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.