I moussen är det ett par skedar passionsfruktkött så det knastrar härligt för den som gillar det, andra föredrar en helt len mousse, så gör vad du känner för givetvis
Det är den moussetårta som jag bad er hålla en liten tumme för på Nyår. Browniebotten täckt med en mörk chokladtryffel toppad med mörkchokladmousse späckad med färska hallon och så en chokladspegel på toppen
Godmorgon på er. Hoppas att ni har haft en bra morgon. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt
En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. Jag fick i förra veckan en förfrågan gällande detta recept som jag använt mig av i ett tidigare inlägg
Igår hade vi gäster och efter hummer och rådjursadel så kröntes middagen av denna enkla mousse. Hacka resterande 250 gr choklad och lägg i 3/4 av det i moussen
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Ätit lunch med pappa, efteråt hade jag gjort chokladmousse, vi åt alltid det när vi var små men då var det mormor som vispade ihop mjölk och pulver, nu ska det vara så avancerat, mat var lättare förr
Påsk är passionsfruktens tid. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Vår midsommardessert blev en fluffig jordgubbsmousse, den var god och somrig. (men vi gjorde lite väl stora portioner eftersom det blev så väldigt mycket mousse av receptet) Efter en lång mörk vinter då det bara går att fota mörka gryniga bilder kan jag inte sluta fota under soliga sommarkvällar
Här är receptet som jag använder när jag gör bärmousse till mina tårtor. Oftast gör jag med frysta hallon, det blir godast och är oftast enklast att få tag på, men det går givetvis att göra med andra bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.