vinägerfläsk), eller fläskisötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter iKinesiskstil. Rätten tros ha rötterna i den äldre Jiangsurätten "fläski socker och vinägersås" (Tang cu liji 糖醋里脊)
Tillsätt stekt fläsk och när den blir varm, tillsättsötsursås. Vi använder oftast fläsk, lök, bambu, paprika och morot för Subuta men jag ordnade det lite
Jag gjorde friteratfläskisötsursåsigår, i wokpannan. Friteratfläsk. Det var i alla fall där jag kollade på en massa recept på sötsursås och satte ihopmin egna variant
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Sötsursås1,5 dl ananasjuice 1 msk majsstärkelse 2 msk soja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk honung, flytande 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du intevill ha så stark smak) 1 liten burk ananasringar, skurna imindrebitar. Kött och marinad300 g fläskfilé 2 msk Mrs Cheng
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används tilldippsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.