Tillsätt stekt fläsk och när den blir varm, tillsättsötsursås. Vi använder oftast fläsk, lök, bambu, paprika och morot för Subuta men jag ordnade det lite
Jag har vidare ersatt den torkade och malda ingefäranmed färsk, riveningefära för mer umpff och autenciteti smaken, nu när vitillmin stora glädje har färsk ingefärai så gott som alla affärer
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Lagade Ku lao jou sötsurtfläskmed grönsaker och ananas tidigare. Fixakonsistensenmed mer vatten. Sötsurasåsen, gör dubbel sats om nivill ha fläsk som simmarisås, annars ska den bara täcka
Värm såsen från kakunin, späd meddashitill lagom sälta. Fast inte en "klassisk" nudelbas på det viset, så är den sås man får från långkoket en fantastisk nudelbas
Sötsursås1,5 dl ananasjuice 1 msk majsstärkelse 2 msk soja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk honung, flytande 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du intevill ha så stark smak) 1 liten burk ananasringar, skurna imindrebitar. Kött och marinad300 g fläskfilé 2 msk Mrs Cheng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.