Jag brukar alltid tänka, bullar, nåt med choklad, något tårtigt och småkakor. SÅ på mitt kalasbord blev det browniemuffins medchilichoklad, mina kanelbullar, 3 olika småkakor och sen blev det rulltårtsbakelser
Det finns ju en uppsjö av olika märken och smaker att välja på - även helt mjölkfria - blåbärschoklad, apelsinchoklad, mintchoklad, chilichoklad, choklad med kokos och choklad med pistaschnötter eller mandel
Chokladen är Fazers chilichoklad och Marabou Premiums choklad med havssalt och pekan. Fredagkväll var faktiskt en riktig hemmakväll med Idol, ett glas vin och lite nötter
Chilichokladglass är glassen för dig som gillar glass med lite sting. Den heta chilin bränner till i halsen, medan den lena kalla chokladglassen känns som en smekning
Pralinerna är enkla att göra och har en tydlig chokladsmak med lite sting i sig. Det gäller dock att vara försiktig med chilin, så ta bara en knivsudd om du vet med dig att chilipulvret är starkt
Låt stå kvar och torka i ugnens eftervärme med luckan på glänt, minst en halvtimme. Rör krämen mjuk och lägg ihop californiakakorna två och två med kräm emellan
Kul att så duktiga tjejer blir uppmärksammade, efter lite soppa och bläddrande i tidningen till en kopp kaffe och chilichokladmedan kollegan och tillika förra veckans sambo fixade med eld i öppna spisen så piggnade både jag och pysselnerven till igen
Säsong efter annan lät vi oss hänföras av nya grepp och annorlunda tilltag, som förvandlade laktosfären till ett helt litet nöjesfält för aromafiler med lustfyllda laster
Gjorde en sats med. -) Idag var jag baksugen Och satte igång med att vispa ihop varm proteinchoklad, bara vispa 2,5dl lättmjölk, 2msk whey 100 choklad, 1msk kakao och lite agaviesirap i en kastrull. 1dl kokosmjölk1dl casein 100 choklad0,5dl kokos0,5 dl jordnötssmör crunchyLite agaviesirap 2rutor 70% choklad med havssalt finhackatBlanda allt å rulla till små bollar, smält choklad och doppa bollarna, ställ in i kyl för å stelna. 1dl kokosmjölk1dl casein0,5dl mandelmjöl3msk kakao2,5 msk kokosfett2 msk sukrin goldDoppade dom i en blandning ac chilichoklad och apelsinchoklad
För att få en fin finish, ta en rumstempererad chili-chokladkaka och en potatisskalare, och med lite tålamod kan du åstadkmma vackra choklad-spiraler som du kan garnera chokladcrèmen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.