1 citronSkala
och riv sötpotatisen grovt. Blanda med uppvispat ägg och fiberhusk. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten plätt och kolla kryddningen.
1 Hetta
upp olivolja i en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor. Var försiktig med värmen för sötpotatis bränner lätt.
1 Håll
dem gärna varma i ugnen medan du steker klart alla plättar.
1 Fetaostsås:
Stavmixa ihop cream cheese, crème fraiche och fetaost till en slät konsistens och smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera såsen kall.
1 Servera
plättarna på salladsbädd med strimlad rödkål som kryddats med några droppar citron, olivolja, salt och peppar. Servera såsen vid sidan.
Provade en ny pastarätt häromdagen som blev otroligt god så jag måste dela med mig av receptet. OBS, läs igenom hela receptet innan du börjar så du kan planera väl beroende på vad för typ av ugn och stekmöjligheter du har
Den här rödbetsgratängen tycker jag nästan är godast som ensamrätt tillsammans med en sallad. Blanda tillsammans med spenat och fetaost i en ugnsfast form
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.