Sötpotatisplättar med fetaostsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 14 ägg
  • 11 msk fiberhusk
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 olivolja
  • 11 dl cream cheese
  • 11 dl crème fraiche
  • 1100 g fetaost
  • 1 salt peppar
  • 1 blandad sallad
  • 1 rödkål
  • 1 citronSkala och riv sötpotatisen grovt. Blanda med uppvispat ägg och fiberhusk. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten plätt och kolla kryddningen.
  • 1 Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor. Var försiktig med värmen för sötpotatis bränner lätt.
  • 1 Håll dem gärna varma i ugnen medan du steker klart alla plättar.
  • 1 Fetaostsås: Stavmixa ihop cream cheese, crème fraiche och fetaost till en slät konsistens och smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera såsen kall.
  • 1 Servera plättarna på salladsbädd med strimlad rödkål som kryddats med några droppar citron, olivolja, salt och peppar. Servera såsen vid sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.