Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Strö över paprikapulver och dragon. Servera med en härlig sallad och pasta eller ris. Koka på medelvärme i cirka 2 minuter och rör i crème fraiche. 2 pkt Valio MiFú® Strimlor Naturell 2 st morötter 1 purjolök (ganska liten) 1 burkar krossade tomater 3 tsk dragon 2 tsk röktpaprikapulver 1⁄2 dl olivolja 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl vatten 2 dl créme fraiche salt
Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Ansa och tärna paprikahalvorna. Krydda med salt. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt
1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Nu kanske det här receptet kommer med lite konstig timing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.