Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. 700 g blandade rotfrukter. 11 msk flytande honung. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Servera rotfrukterna och kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Lägg över alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, salt och peppar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt
Ringla på resterande honung och toppa med hackad dill. Tvätta betorna och morötterna, dela rotfrukterna i klyftor och stavar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.