blandade rotfrukter, t ex palsternacka, vintersquash, morötter
1 vitlöksklyftor
med skal
1 timjan,
torkad
1 salt,
svartpeppar
1 olja1.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg rotfrukter och vitlök i en stor långpanna (eller två mindre), ringla över olja.2. Strö på salt, peppar och timjan. Rosta tills rotfrukterna är gyllene, cirka 20 minuter.
Skala och skiva rotfrukterna och lökarna tunt. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Om du vill ha lite hetare smak på fräset kan du tillsätta 1 - 2 tsk sambal oelek eller srirachasås. 2 normalstora morötter (ca 150 - 200 g sammanlagt). 1 - 2 tsk finriven färsk ingefära. 2 - 3 msk hackad persilja. Ha i löken och låt den steka på ganska hög värme i 2 - 3 minuter. Låt fräset puttra på svag värme i ca 8 - 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka med spänst i mitten. 2 normalstora morötter (ca 150 - 200 g sammanlagt). 1 - 2 tsk finriven färsk ingefära. 2 - 3 msk hackad persilja
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra. Låt dem torka lite i ugnen i cirka 10-15 minuter
4 500 g sötpotatis 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1 1/2 krm salt 200 g halloumiost 2 msk rapsolja 250 g valfri pasta 1 dl röd pesto 1 dl matyoghurt 65 g ruccola 1 kruka färsk basilika 1/2 dl rostade nötter eller frön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Pesto Basilika 25 % rabatt ICA 185 g Mer info Ladda kupong
”Bondomelett kallades den här rätten när jag var barn på 1960-talet. Nu på 2000-talet är den uppiffad med bönor och har fått det lite trendigare namnet Frittata
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.