11 kg
gulbetor 500 g morot 4 dl dinkel 2 dl belugalinser 1 msk dijonsenap 2 msk olivolja 1 kruka dill 2 dl smetana 3 msk honung 3 hela saltgurkor salt pepparSätt ugnen på 200 grader. Tvätta betorna och morötterna, dela rotfrukterna i klyftor och stavar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olja och rosta i ugnen i ca 25 minuter. Koka dinkel och linserna för sig efter anvisning på paketet. Hacka dillen. Blanda ihop linser och dinkel när det fortfarande är varmt tillsammans med dijon, olivolja, salt och peppar. Låt svalna något och blanda sedan ned hackad dill, spara lite till servering. Hacka saltgurkan. Vänd ned den i smetenan tillsammans med 2 msk honung. Salta och peppra. Servera betorna, morötterna och dinkelblandningen med såsen. Ringla på resterande honung och toppa med hackad dill.
Servera rotfrukternaoch kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukteroch fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Sen tycker jag också att det är underbart medrotfrukter denna tid på året eftersom det gynnar miljön så otroligt mycket att äta säsongsbaserat och dessutom är det ju billigt
Krön mackan med en dillvipa. Bred ut lite smetana. Ibland rusar tiden ifrån dig och du inser att det inte finns utrymme för att laga en "riktig" måltid
Kände att det var ett tag sen jag hade rostaderotfrukter, vilket är så gott. Lägg alla grönsakerna i en skål, blanda halva kokosfettet med senap, vinäger, grönsaksfonden och grillkryddan i en kopp, Sen blanda i mixen med grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.