Rostade rotfrukter med smetana och saltgurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg gulbetor
  • 1500 g morot
  • 14 dl dinkel
  • 12 dl belugalinser
  • 11 msk dijonsenap
  • 12 msk olivolja
  • 11 kruka dill
  • 12 dl smetana
  • 13 msk honung
  • 13 hela saltgurkor
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 kg gulbetor 500 g morot 4 dl dinkel 2 dl belugalinser 1 msk dijonsenap 2 msk olivolja 1 kruka dill 2 dl smetana 3 msk honung 3 hela saltgurkor salt pepparSätt ugnen på 200 grader. Tvätta betorna och morötterna, dela rotfrukterna i klyftor och stavar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olja och rosta i ugnen i ca 25 minuter. Koka dinkel och linserna för sig efter anvisning på paketet. Hacka dillen. Blanda ihop linser och dinkel när det fortfarande är varmt tillsammans med dijon, olivolja, salt och peppar. Låt svalna något och blanda sedan ned hackad dill, spara lite till servering. Hacka saltgurkan. Vänd ned den i smetenan tillsammans med 2 msk honung. Salta och peppra. Servera betorna, morötterna och dinkelblandningen med såsen. Ringla på resterande honung och toppa med hackad dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.