salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 1 gul lök, i klyftor. 6 vitlöksklyftor. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Fräs risetmedlökenoch kryddorna ett par minuter. Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar
Stek morötter, lökoch pressad vitlök i en liten gryta medsmör tillsammans med ingefära. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré tills den är genomstekt
Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Ät omedelbart. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lökoch dill över sillarna
Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Ät omedelbart. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lökoch dill över sillarna
Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Ät omedelbart. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lökoch dill över sillarna
Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Ät omedelbart. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lökoch dill över sillarna
Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Ät omedelbart. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lökoch dill över sillarna
Finns sedan smöroch gul lök så är det bara lite salt och dill som pricken över i. I en annan stekpanna värmer du nu på smöret tills det doftar kola, då lägger du på fiskbitarna och salta
Stek blomkålsbuketterna hastigt medsmöroch sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar. Finhacka rödlökochvitlök, fräs i en gryta med olivolja
Servera med kokt basmatiris som blandats med rostade och saltade solroskärnor. Risetmed rostade och lätt saltade solroskärnor som tillbehör blev klockrent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.