Gör så här 1. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter.
2. Tillsätt
alla kryddor och fräs 2 min till så kryddorna blommar ut, lägg ner linser tomatpurè och salt i grytan och häll på vattnet. Låt koka upp och småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
3. Koka
riset enligt anvisningar på paketet.
4. Stek
blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar.
5. Lägg
upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen med blomkålen. Tips Strimla ner blasten på blomkålen och stek med buketterna. Gott och nyttigt.
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Linser är prima vardagsmat och en självklar basvara hemma hos oss
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis ochblomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter. Men det går lika bra att servera linsgrytan medbasmatirisoch en klick turkisk yoghurt eller liknande
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.