Ta ut spjällen ur plastpåsen och pensla på ordentligt med marinad. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen när ugnen blivit varm
Lägg ner revbensspjällen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg det hackade i en kastrull med ingefära, soja, apelsinjuice, fransk senap, vinäger, muscovadosocker, kryddpeppar, kryddnejlika, svartpeppar och stjärnanis
Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Till sist tillsätter jag även en liten nypa salt, just för att förstärka alla smakerna i knäcken. Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap och smaksätts sedan med hackad mandel
Då förra veckans proteinpannkakor med smak av kanelbulle blev så lyckat valde jag att fortsätta på samma tema, så idag blev det proteinpannkakor med smak av lussebulle
Saffranstårta med hallon. Blanda mandelmjöl med florsocker och kanel. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar. Garnera med hallon 10-12 bitar
Jag serverade den med de kryddade nötterna för att ge lite extra julig smak av mer kanel. De mjuka smakerna från rotfrukterna, paprikan, grönkålen och paprikan får sig ett sving av chili, ingefära och juliga kryddor
Sista kakan är ytterligare en klassiker som säkert finns i en mängd olika smaker och varianter, och säkert är vi flera som suckar och tänker "barndom" när vi smaskar i oss en bit rulltårta
Så här kommer ännu en rätt medjuligasmaker som varit med i Metro. Då tycker jag man skall lyssna på vad kroppen säger och pausa lite med kakor och mustiga smaker, stick emellan med lite annat för att sedan hinna med mer av det mustiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.