) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla avsaffran, vanilj och apelsin
Om du vill – smält choklad och doppa botten på kokostopparna, ger ett lite lyxigare intryck. Stöt saffranmed lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap ochsmaksätts sedan med hackad mandel. Enklast är att hälla en del av den varma smeten i en liten ösare ochmed hjälp av en den och en liten sked fördela knäcksmeten i formarna
0,5 g saffran [1 förp]. 1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Som jag längtat efter att få fotografera på de vackra mossbeklädda stenmurarna här hemma och idag tog jag äntligen chansen när saffransdegen låg på jäsning
Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet. Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Dessa små godsaker har fått en lite tvist för att passa in lite bättre i adventstider – det vill säga – jag har använt Dumlekola medpapparkakssmakoch apelsinnobless
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.