Olja också in saxen och de två stekspadar du behöver för tillverkningen. Fortsätt att arbeta och vika massan tills den är så sval att du hantera den med händerna
Putsa skinkan och lägg i den i det kokande vattnet tillsammans med pepparkornen och lagerbladen. På så sätt kan du sätta egen prägel på skinkan och få den att smaka precis sådär underbart gott som den ska
Vad sägs om en liten bakelse till kaffet på maten på julafton. Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Men hon ville bara dela med sig av vilka ingredienser hon använt och inte tillvägagångssättet vilket är lite tråkigt för jag blev ju väldigt nyfiken på att baka och smaka dom
Smaklig måltid. Kom över en rubbing som är en enkel variant som ska passa perfekt tillrevben. Har inte provat själv, men ska göra det nästa gång revbenen läggs på grillen
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Även denna kaka har jag länge suktat efter och effektiv som jag är så gjorde jag Lucia-dagen till en riktig bagardag
Möra och goda revben som smakar jul. Använd gärna spadet som sås tillrevbenen (det är bara att ösa direkt ur formen, men vill man vara fin i kanten kan man väl sila av den antar jag…)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.