Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Knäckig blåbärspaj. Passar exakt lika bra med en stor kula halvsmält vaniljglass som vaniljsås. Den är krispig, seg, smakarav kola och har massa blåbär
Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmakav kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och till sist det smälta smöret och det rivna apelsinskalet
Häll genast upp smeten i knäckformar och låt svalna i kylen. Upplagd av. Låt därefter smeten koka kraftigt tills temperaturen är 125-130 grader, beroende på hur fast knäck du vill ha
Juliga saffranspannkakor. Då förra veckans proteinpannkakor medsmakav kanelbulle blev så lyckat valde jag att fortsätta på samma tema, så idag blev det proteinpannkakor medsmakav lussebulle
Dessa mandelskorporna har jag smaksattmed skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.