Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla avsaffran, vanilj och apelsin
Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap och smaksätts sedan med hackad mandel. Vill du inte hacka med kniv så kan du använda dig utav en nötmal
Juligasaffranspannkakor. Så har man sparat ett paket saffran bör man absolut testa detta receptet. Då förra veckans proteinpannkakor medsmakav kanelbulle blev så lyckat valde jag att fortsätta på samma tema, så idag blev det proteinpannkakor medsmakav lussebulle
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. saffran & tomat. Fräs filéerna gyllenbruna, salta och peppra och häll på crème fraichesåsen och broccolin
Kokostoppar medsmakavsaffran & apelsin. Saftigt söta medsmakav just både apelsin. Stöt saffranmed lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
Mina smaklökar älskar den i matlagning i alla fall och eftersom jag köpte hem flera påsar saffran denna julen så har jag med glädje några kvar till matlagningen framöver ♡
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.