. Ja ni kan ju läsa rubriken. I detta inlägg vill jag hylla matiga omeletter och äggröror. Perfekt att bara snabbt blanda ihop det man har hemma, gott och enkelt och det blir dessutom nästan alltid olika varje gång
När potatisen gått ca 10 minuter eller mera, vänd om dem på plåten, och sen kan du sätta in plåten med smördegspaketet, jag har varmluftsugn så när smördegsplåten går in sänker jag värmen till 175 grader och har på varmluften. 10 små cocktailtomater (halveras). 1 rulle kyld smördeg. 1 dl riven ost
Hade lite rester av kyckling i kylen, det blev en omelett. ca 1/2 grillad kyckling Blir 2 st. 6-7 champinjoner i skivor4 ägg2 msk grädde1 liten lök, i strimlorphiladelphiaostsalt, pepparBena ur kycklingen och dela i mindre bitar. ca 1/2 grillad kyckling
Lagade ihop rester till middag häromdagen. Morotsbiffar (8st stora)ca 10 morötter2 ägg1 dl bovetemjöl1 dl röda linsersalt, pepparpanko ströbrödRosta morötterna med lite olja och salt i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min. Ställ därefter in dem i ugnen på 175 grader i ca 20 min tills de är fasta. Morotsbiffar (8st stora)ca 10 morötter. 1 dl bovetemjöl
Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Nu försöker jag alltså hitta ett användningsområde till eventuella rester. Nu fick det bli en paj av resterna, den går finfint att frysa om man gräddar den utan tomater och ost och fryser in den omedelbart
Det kan bli så många olika sorters rester när man har bjudit på julbord eller julfika eller nyårsmiddag eller nyårsnattsbuffé, och jag kan naturligtvis inte låta bli att säga att Fester med rester är en väldans praktisk bok att bläddra i för den som vill ta vara på dem istället för att slänga dem
100 g smält smör. 1 krm bakpulver. 1 brk lätt Kesella. Förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter. Låt gärna stå 5-10 minuter att svalna innan man äter den. 100 g smält smör. 1 krm bakpulver
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Men vi lagar också mycket mat på rester jag och Peter. Tyvärr känns det väl som att det inte är helt naturligt att visa upp märkliga rätter på just rester, speciellt inte in i ett forum som matbloggar där så mycket handlar om framställande
Jag har förresten bakat på fler rester i helgen. Dinkelbröd med mesost1/3 pkt jäst5 dl kallt vatten1,5 msk ljust muscovadosocker1 dl malda hasselnötter2 dl dinkelflingor5 dl dinkelmjöl, fullkorn5 dl vetemjöl special70 g riven mesost1/2 msk saltBlanda ut jästen med vatten, och tillsätt socker, nötter, dinkelflingor, mjöl och ost. Kör på medelhastighet i assistent i ca 10 min, häll i saltet och kör några minuter till, tills degen bildar en boll. 1/3 pkt jäst. 1,5 msk ljust muscovadosocker. 1 dl malda hasselnötter. 1/2 msk salt
Rester är både bra och dåligt ibland. Nu tog jag tag i saken och "lagade" rester. 1 kall kokt Potatis. 1 Vårlök/Salladslök. 1 kall kokt Potatis. 1 Vårlök/Salladslök
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.